Cateva intrebari si raspunsuri despre tigara electronica



Tigara electronica exista, deja, de ceva vreme pe piata. Cu toate astea, foarte putini fumatori stiu cu exactitate ce reprezinta si foarte putini risca sa treaca de la fumatul clasic la fumatul electronic. Din acest motiv, incercam sa raspundem la cateva intrebari esentiale despre acest dispozitiv.

Ce este tigara electronica?


Este prima intrebare si cea mai importanta. Tigara electronica este un dispozitiv in forma de tigara care reuseste sa satisfaca dependenta de tigari fara a transmite numeroasele substante cancerigene in plamanul acestora. Tigara electronica permite inhalarea unor vapori de nicotina, care pot fi dozati in asa fel incat sa se transforme, in timp, in simpli vapori aromati.

Ce contine tigara electronica?


Produsul electronic este realizat dintr-un cartus, o baterie si un incarcator. In cartus, este introdus un lichid tigara electronica in care se gasesc elemente precum apa, nicotina si propilenglicolul. Niciuna dintre aceste componente nu este periculoasa. Singurul element prezent si in tigara normala este nicotina, care este, de fapt, cel care da acea dependenta. Din fericire, nicotina nu este periculoasa, ci doar miile de substante care rezulta in urma arderii.

Cum functioneaza o tigara electronica?

In prima instanta, functioneaza ca o tigara normala. Utilizatorul trebuie sa inhaleze din dispozitiv pentru a simti senzatia fumatului. In momentul in care aerul este inhalat, exista un senzor caredetecteaza acest lucru si care activeaza un aparat cu aerosoli. Acest aparat injecteaza picaturi cu nicotina in aer si vaporizeaza lichidul. Senzatia oferita este identica cu cea oferita de o tigara normala, diferentele fiind insa, in favoarea sanatatii.

Cine poate sa fumeze tigara electronica?

O astfel de solutie este destinata fumatorilor. Daca fumezi de multa vreme si vrei sa renunti la viciu, o astfel de tigara poate sa fie raspunsul corect la problemele tale. Daca nu fumezi, nu este indicat sa te apuci de fumat tigari electronice, deoarece totul se poate intoarce impotriva ta.
Tigara electronica nu este recomandata, totusi, persoanelor sub 18 ani, femeilor insarcinate sau persoanelor care au alergie la nicotina.

Tigara electronica este detinatoare a 5 brevete venite de la asociatii de specialitate din Europa si Asia si respecta toate recomandarile Organizatiei internationale de Sanatate. Asadar, putem spune ca este un dispozitiv cat se poate de sigur.