Ce contine lichidul din tigara electronica?


Tigara electronica este o alternativa din ce in ce mai folosita de catre fumatorii care vor sa se lase de fumat sau care pur si simplu isi doresc o alternativa mai sanatoasa. Pentru a putea trece la o astfel de alternativa insa, trebuie sa cunosti in detaliu tot ceea ce contine tigara electronica si mai exact, acel lichid tigara electronica pe care il inhalezi.

Care este, asadar, compozitia e-lichiului?

De regula, un lichid utilizat de o tigara electronica este compus din mai multe substante : glicerina vegetala sau propilen glicol, apa, nicotina pura si diverse arome folosite pentru gust. Cantitatile pe care le are fiecare lichid in parte pot sa difere de la producator la producator, ceea ce duce la gusturi total diferite intre fiecare producator in parte.

Ce este Glicerina Vegetala?

Este un aditiv alimentar si este folosita la siropuri, la produse farmaceutice si la produse cosmetice. Este obtinuta prin prelucrarea plantelor si este responsabila cu producerea acelor aburi eliminati de tigara electronica. Daca optezi pentru un elichid cu cantitati mari de glicerina vei obtine mai multi vapori in timp ce un elichid cu cantitati mici va elimina mai putini vapori.

Propilen Glicolul. Este un alt aditiv alimentar, asemanator glicerinei vegetale, care este folosit in industria farmaceutica. Si acesta este producator de vapori, avand in plus proprietatea de intensificare a aromei prezente in lichid.

Apa. Cu totii cunoastem acest element si il folosim in fiecare zi. Apa din e-lichid este apa distilata si reprezinta aproximativ 10 % din intreaga cantitate de lichid.

Nicotina. Nicotina este elementul care da dependenta fumatorilor. Aceasta poate sa fie extrasa doar din tutun si este o substanta vasoconstrictoare. De regula, cantitatea de nicotina poate sa difere foarte mult de la tigara electronica la tigara electronica, putand chiar sa lipseasca cu desavarsire.

Aromele. Aici pot aparea o multime de substante mai mult sau mai putin sanatoase. De regula, aromele din e-lichide imita gustul de tutun sau alte gusturi, precum cel de cafea, ciocolata, capsuni sau mere , iar compozitia lor este destul de vaga. Exita companii care sunt specializate in productia de arome pentru tigari electronice, iar gradul de santate oferit de aroma poate sa conteze in functie de compozitie. De regula, aroma reprezinta aproximativ 10 % din intregul lichid.