Tigari normale vs tigari electronice

 Tigari electronice Smokemania


Este clar faptul ca tutunul reprezinta o adevarata industrie. Exista cifre care arata ca numai in Romania, industria de tigari ocupa locul 2 in topul domeniilor care aduc bani la buget, asadar, numarul fumatorilor este unul foarte mare. Din pacate, viciul acesta nu este intocmai unul sanatos. S-a dovedit clar ca toti cei care fumeaza risca sa se imbolnaveasca la plamani si sa dezvolte mult mai repede celule cancerigene. Pe langa asta, risca sa ii imbolnaveasca si pe cei din jur. Din fericire, in urma cu 10 ani a aparut o alternativa. Pe langa tigari normale, fumatorii pot alege sa fumeze tigari electronice. Desi, aparent, nu sunt la fel ca si tigarile clasice, tigarile electronice vin cu o serie de avantaje.

O paralela intre cele doua tipuri de tigari ar arata cam asa:

Tigara normala 

 Aduce o placere in timpul fumatului si duce la relaxare pentru creier si pentru corp. De asemenea, elibereaza endorfine, supranumite si hormonul fericirii. Din pacate, toate aceste efecte placute sunt pe termen scurt. Pe termen lung, tigara normala poate sa genereze o multime de boli si foarte multe neplaceri. Este urat mirositoare, nu este acceptata in locurile publice si da o impresie foarte proasta.

Tigara electronica

 La fel ca si tigara normala, elibereaza endorfine, ofera placere si relaxare, imitand-o aproape perfect. Viciul este pastrat intact, in conditiile in care doza de nicotina ramane prezenta in lichidul tigarii electronice. Spre deosebire de tigara clasica insa, tigara electronica este mai sanatoasa. Lipsesc toate acele substante cancerigene, care pot duce la o moarte prematura, lipsesc mirosurile neplacute si lipsesc restrictiile. O astfel de tigara poate sa fie fumata, fara niciun fel de restrictii, oriunde. O poti fuma in tren, o poti fuma in metrou, o poti fuma in autobuz sau o poti fuma acasa. Partea cu adevarat buna este ca nu dauneaza nici celor din jur. De regula, atunci cand te apuci de fumat iti asumi riscul asupra sanatatii tale, insa daca fumezi o tigara din tutun, iti asumi si cateva riscuri asupra sanatatii familiei.
 Este cert, asadar, ca tigara electronica este o varianta mai eficienta decat cea normala. Este firesc faptul ca nu este primita cu bratele deschise de catre cei care au fumat zeci de ani, insa incet-incet, patrunde in preferintele tuturor fumatorilor.