Ce trebuie sa stii despre tigara electronica?



Tigara electronica este un dispozitiv din ce in ce mai folosit in lumea intreaga, deoarece are capacitatea de a imita aproape perfect senzatia oferita de tigara normala, cu tutun, eliminand insa o multime de elemente neplacute si nesanatoase.
Tigara electronica functioneaza prin degajarea unor vapori, care sunt obtinuti prin incalzirea unui lichid aromat la 65 de grade Celsius. Astfel, sunt scoase din calcul toate elementele nesanatoase pe care in mod normal le-ai gasi in tutun.
Lichidul pe care il gasesti intr-o tigara electronica se numeste e-lichid si contine elemente precum glicerina vegetala, nicotina pura, apa si arome. Nu spunem ca acestea sunt 100% sanatoase si ca odata consumate, nu prezinta niciun risc pentru sanatate, insa riscurile produse de ele sunt, fara doar si poate, mult mai mici decat riscurile produse de o tigara clasica.

Ce este glicerina vegetala? 

Este un lichid folosit in foarte multe produse gasite in magazine, cum ar fi siropurile, cosmeticele sau produsele farmaceutice. Este un aditiv alimentar si ajuta la producerea fumului degajat de tigara electronica. Cantitatea de glicerina poate sa decida cantitatea de vapori eliminati de tigara.

Ce tip de apa foloseste tigara electronica?

Apa din compozitia lichidului este apa distilata si reprezinta un procent de doar 10 % din intreaga cantitate de lichid.

Ce este nicotina pura?

Este substanta care are rolul de a oferi acea placuta senzatie de fumat. Aceasta este extrasa din tutun si este responsabila de dependenta pe care o au majoritatea fumatorilor. Din fericire, nicotina nu este daunatoare, asadar, fiind introdusa in tigara electronica, fumatorii isi pot alimenta viciul, fara sa fie nevoiti sa renunte la sanatate.

Ce sunt aromele?

Daca este sa ne raportam strict la sanatate, aromele sunt cele mai nesanatoase elemente care se gasesc in tigara. Acestea se gasesc insa in orice alt aliment si ne insotesc zi de zi, asadar, ar fi o ipocrizie sa spunem ca din cauza lor, tigara electronica este cat se poate de nesanatoasa.  Datorita aromelor, tigara electronica poate sa aiba gusturi cat se poate de diferite si poate sa satisfaca o multime de persoane.

Astfel, putem spune ca tigara electronica are un continut mult mai sanatos decat tigara normala si pe langa asta ofera si alte avantaje, cum ar fi eliminarea mirosului din maini sau din haine sau posibilitatea de a fi folosita in aproape orice loc.