Cat de nesanatoasa este o tigara electronica?



Internetul este plin de informatii despre dezavantajele si despre avantajele unei tigari electronice. Daca esti fumator si vrei sa iti cresti sansele de supravietuire, renuntand la tigara clasica in detrimentul unei variante electronice, sunt sanse mari sa nu stii ce sa faci, datorita numeroaselor informatii contradictorii.

Cat de nesanatoasa este, asadar, tigara electronica?

Se tot vorbeste ca aceasta tigara, desi nu contine substante nocive in lichid, este extrem de toxica. Informatia este partial adevarata. Toxicitatea poate sa apara, insa in situatia unui fumat normal, aceasta este, practic, inexistenta.
Pentru a demonstra acest lucru, vom lua pe rand fiecare componenta a tigarii electronice:
- Acumulatorul. Aceasta este cea mai toxica parte a unei tigari electronice. Toxicitatea apare insa, in momentul in care se intra in contact direct cu el ( spre exemplu, il inghiti). Cum nu te apuci sa mananci bateria telefonului sau a tabletei, nu vei face acest lucru nici cu bateria tigarii electronice. Daca vezi ca aceasta curge sau prezinta lovituri si zgarieturi profunde, este bine totusi sa cauti o alta baterie si sa renunti la cea veche.
- Vaporizatorul. Este dispozitivul care produce vaporii tigarii si este asemanator cu un miniresou care transforma lichidul in vapori. Desi in jurul sau sunt o multime de controverse, caldura emanata de el nu este foarte mare si nici nociva nu este .
- Lichidul. Aici poate sa apara adevaratul risc, deoarece e-lichidul este elementul care intra in contact direct cu corpul tau. Este substanta pe care o inhalezi, asadar, trebuie sa fie cat mai sanatoasa. Din fericire, e-lichidele contin elemente cat se poate de sanatoase, cum ar fi propilen glicol, nicotina, apa si arome. Este adevarat ca nu sunt la fel de sanatoase ca o salata de varza, insa cu siguranta nu sunt nici la fel de nesanatoase ca si substantele pe care le gasesti in tutunul clasic.


Concluzia: tigara electronica nu este nesanatoasa, sau cel putin nu este la fel de nesanatoasa precum o tigara normala. Daca vrei sa renunti la fumat sau daca pur si simplu vrei sa fumezi intr-un mod mai sanatos, o astfel de tigara este o optiune pe care nu trebuie sa o neglijezi, deoarece este excelenta.