Avantajele si dezavantajele unei tigari electronice


Exista din ce in ce mai multe magazine, atat online, cat si in mediul fizic, care vand tigari electronice. Multi dintre fumatori nu sunt la curent cu aceasta noutate si considera ca o tigara electronica este un dispozitiv fara niciun fel de valoare. Odata ce il descopera insa, majoritatea ajung sa isi transfere viciul de la tigara normala la cea electronica.
Tigarile electronice sunt alternative mult mai sanatoase la tigarile normale si sunt din ce in ce mai apreciate la nivel mondial. Cu o istorie care abia a depasit 10 ani, tigarile electronice au devenit extrem de controversate. Este adevarat, nu ofera doar beneficii, insa in comparatie cu tigarile normale, sunt mult mai sanatoase.

Care sunt avantajele tigarilor electronice?


Primul avantaj este cel ce tine de sanatate. Fumand o tigara electronica vei elimina toate elementele neplacute din tigara normala. Intr-o tigara clasica sunt mii de substante cancerigene, care iti pot scurta foarte mult viata. In tigara electronica, numarul substantelor periculoase scade dramatic.
Mirosul este un alt avantaj pe care il ofera tigarile electronice. Daca o tigara normala are un miros specific, foarte urat, ce intra cu usurinta in haine si in maini, o tigara electronica are un miros care poate fi perceput ca fiind frumos. Din acest motiv, tigarile electronice nu sunt interzise in spatiile publice sau in spatiile private, cum ar fi restaurantele si mijloacele de transport in comun.
Adoptand o tigara electronica, pe langa faptul ca nu va trebui sa te lasi de fumat, vei putea incerca un numar foarte mare de arome, care mai de care mai interesante. Astfel, poti intensifica placerea de a fuma.

Care sunt dezavantajele tigarilor electronice?


Evident, aceste dispozitive prezinta si dezavantaje. Primul dezavantaj este faptul ca nu sunt 100% sanatoase. Desi mult mai sanatoase decat tigarile normale, acestea contin totusi substante ce ar putea fi considerate periculoase.
Al doilea dezavantaj este faptul ca nu iti ofera o solutie prin care poti renunta definitiv la fumat. Este adevarat ca poti sa scazi doza de nicotina, insa gestul va ramane activ iar viciul va ramane si el.

Asadar, cea mai buna varianta este sa te lasi de fumat. Daca nu poti sa faci acest lucru insa, o tigara electronica reprezinta o optiune mult mai buna decat o tigara normala, care te va apropia mult mai mult de persoanele dragi, nefumatoare si iti va oferi mult mai multa sanatate.